Här hittar du färgglada chokladkulor, hemmagjord mandelmassa, kokostoppar och många, många fler godisvarianter!
Zarah´s snöbollar
Smält mörk choklad och doppa Physsalis. Rulla i kokosflingor och lått torka på bakplåtspapper.
Juliga havretoppar
Smält 50 g mörk apelsinchoklad, blanda med 1/2 dl havregryn, 1/2 dl russin och 2 msk hackad mandel. Klicka ut på bakplåtspapper och låt stelna. Toppa gärna med en liten mandelbit eller nöt som prydnad.
Zarah´s färggranna julgranskulor
Mixa 1/2 dl kokos, 1 dl aprikoser och 1 dl dadlar. Forma som bollar. Använd saft från granatäpple eller blåbär för att färga 1/2 dl kokosflingor. Rulla bollarna i kokosen för att göra dem färgglada.
Supernyttig ischoklad
Smält 100 gram mörk choklad som du blandar med 1/2 dl finhackade russin eller dadlar. Riv 1 msk apelsin- eller citronskal fint och rör ner.
Julmarsipan
Mixa 1 dl hasselnötter tillsammans med 1/2 dl fikon och 1/2 dl dadlar. Forma som gubbar eller roliga figurer! Om du vill göra en vuxenvariant, så kan du tillsätta 1 tsk likör eller whiskey.
Julmusli
Köp torkad frukt eller torka på egen hand. Hacka dem tillsammans med nötter och rosta i stekpannan, gärna tillsamman med kokosflarn. Krydda med kanel, kardemumma och ingefära. Blandningen är supergod som julmusli eller som gott snacks till glöggkvällen.