Gör ditt eget julgodis!

Vad kan vara roligare än att använda sista julveckan till att göra mysigt julgodis tillsammans. Eller varför inte använda det som en kanondessert till nyårskaffet?

Här hittar du färgglada chokladkulor, hemmagjord mandelmassa, kokostoppar och många, många fler godisvarianter!


Zarah´s snöbollar
Smält mörk choklad och doppa Physsalis. Rulla i kokosflingor och lått torka på bakplåtspapper.


Juliga havretoppar
Smält 50 g mörk apelsinchoklad, blanda med 1/2 dl havregryn, 1/2 dl russin och 2 msk hackad mandel. Klicka ut på bakplåtspapper och låt stelna. Toppa gärna med en liten mandelbit eller nöt som prydnad.


Zarah´s färggranna julgranskulor
Mixa 1/2 dl kokos, 1 dl aprikoser och 1 dl dadlar. Forma som bollar. Använd saft från granatäpple eller blåbär för att färga 1/2 dl kokosflingor. Rulla bollarna i kokosen för att göra dem färgglada.  


Supernyttig ischoklad
Smält 100 gram mörk choklad som du blandar med 1/2 dl finhackade russin eller dadlar. Riv 1 msk apelsin- eller citronskal fint och rör ner. 


Julmarsipan
Mixa 1 dl hasselnötter tillsammans med 1/2 dl fikon och 1/2 dl dadlar. Forma som gubbar eller roliga figurer! Om du vill göra en vuxenvariant, så kan du tillsätta 1 tsk likör eller whiskey.   


Julmusli
Köp torkad frukt eller torka på egen hand. Hacka dem tillsammans med nötter och rosta i stekpannan, gärna tillsamman med kokosflarn. Krydda med kanel, kardemumma och ingefära. Blandningen är supergod som julmusli eller som gott snacks till glöggkvällen.