Ta hand om far på söndag!

På söndag är det inte vilken dag som helst, för nu är det dags för fars dag.

Vi på Pigga Barn vill inspirera dig till nya, roliga sätt som är kanonbra för att uppmäksamma din pappa.  Rita en fin teckning, tillverka ett härligt konstverk eller gör ditt eget fars dag-kort. Du kan göra en egen ram iklädd en vacker bild med hjälp av av några torkade apelsinskivor, löv och annat naturmaterial. Bind ihop fyra pinnar till en fyrkant. Klistra fast dessa på en bit kartong som sedan dekoreras med lust och fantasi.


Reser pappa mycket? Tillverka en resehandduk med ett motiv ritat eller broderat av dig. Rita en enkel bild på ett papper, be din mamma med hjälp att föra över bilden på handduken. Sedan kan du brodera med lätta stygn på handduken.


Pappor brukar gilla att dricka te eller kaffe i stora muggar. Det är superenkelt att göra en personlig pappa-mugg med hjälp av porslinsfärg som finns både i pennform och flytande färg. De härdas i vanlig ugn och går därefter att diska utan att färgen faller bort. Gör en termosmugg till pappa om han jobbar som taxi- eller busschaufför. 


Har du varit och hälsat på på pappas kontor? Har han mycket papper som ligger i högar? Tillverka en papperstyngd av en fin sten som målas med hobbyfärg. Klistra på pärlor eller mindre stenar eller skriva hur mycket du tycker om din pappa. Lacka för att få färgen hållfast.


Slå in paketet fint och alldeles på egen hand. Du kan göra presentpapper av en teckning eller potatistryck och skicka med ett litet kort där du skriver en fin hälsning.


Klassiskt men så otroligt värdefullt är att bjuda pappa på frukost och lyxa till det med att sitta i hans säng och mysa hela morgonen! Kanske hinner du och mamma baka morgonbrödet innan eller göra en god omelett?


Varför inte laga lunch eller middag tillsammans med din pappa? Det finns oändligt med roliga saker att hitta på i köket och bara att göra inköp tillsammans kan vara ett äventyr. Ta massor av kort och gör ett fint pappa-barn-collage efteråt!


Ännu fler idéer på både presenter att göra själv och roliga utflykter hittar du här på Pigga Barn-portalen. Det kan vara roliga picnic-tips, goda maträtter att laga tillsammans, aktiviteter, pyssel att göra själv och ge bort.


Presenter och paket i all ära, men en pappa blir nog allra gladast av en kram, en puss och av att höra dig säga hur mycket han betyder för dig. Din pappa vill veta att han är världens bästa, så berätta det för honom och han kommer bli så stolt, så att han flyger på moln!

Kul kuriosa om fars dag!


Visst är det härligt när det dyker upp små tillfällen i vardagen som inbjuder till särskilda stunder att umgås, mysa och kanske fira lite extra. Särskilt nu under dessa månader när dagarna kan kännas grå och mörka innan snön kommer för att lysa upp vår tillvaro. Nu denna vecka har vi Fars Dag att se fram emot!


Fars Dag är en högtid som alltid infaller den andra söndagen i november. Från början kommer den här seden från USA och den som började med traditionen var Mrs Sonda B. Dodd som ville göra något speciellt för att hedra sin far som ensam uppfostrat henne och hennes sex syskon sedan deras mor dött i barnsäng. 


Den allra första Fars Dag firades för så länge sedan som år 1910. På trettiotalet kom den till Sverige. Då inföll den i juni men för att balansera tidpunkten bättre med Mors Dag flyttade man så småningom Fars Dag till november.