Rensa och bygg kroppen med vatten!

Vattenrik kost för minskad förgiftning
När du har vattenbrist, så blir du trött, slö och koncentrationssvårigheter uppkommer redan vid en liten vätskeförlust. Vätskebristen gör att dina organ överarbetar och blir utslitna i förtid eftersom reningen försämras.Njurar och lever kan ta oerhört mycket stryk, främst om det andra dryckintaget består av sockerrika produkter eller väskedrivande gifter som kaffe och alkohol. 

Vätskebrist ger hjärt- och kärlsjukdom!
Vätska ger också blodet dess lättflytande egenskap. Vid vätskebrist har kroppen en förmåga att minska vattnet i blodet med upp till 0.5 Liter. För att det inte ska bli blodbrist. så drar kärlen ihop sig för att blodet som cirkulerar skall räcka. En sådan insats härstammar från människans överlevnad men innebär ett ökat tryck i blodkärlen eftersom kärlen blir smalare. Du kan likna det vid skillnaden på att spruta vatten mellan ett tjockt och ett tunt sugrör. Det tunna röret kommer ge ett oerhört tryck!  


Här kommer våra bästa tips ;-)


Vatten...


...ingår i cellmebranet och tillsammans med fetter bidrar det till att skapa elastik och ökad näringsinförsel till cellen.
... medverkar i förbränningen, vilket medför att dagligt intag av vatten ger stabiliserad vikthållning.
... binder kolhydrater så att det finns sockerarter som är lättillängliga.
... renar kroppen från gifter, sköljer genom organen och späder ut andra vätskor.
... är en mirakelkur för skönhet, då det ger en elastisk hy, med gott om reningsmöjligheter.


Tänk på att....


... alltid dricka renat vatten för att undvika rester av föroreningar, gifter, preventivmedel och medicinrester som finns i vårt svenska vatten.
... smörj kroppen med giftfria solkrämer för att återfukta på ett naturligt vis. 
... rekommendationen är 2-3 Liter per dag MEN att dagsbehovet ökar med 1 Liter per 10 graders temperaturökning från 20 grader. Med andra ord så behövs det 4-5 Liter vatten vid 40 grader.
... människan fungerar som en kamel och spar vatten om vi inte får daglig tillförsel. Detta kan bidra till en känsla av svullenhet vid hög värme.
... kolsyran i mineralvatten minskar mineralupptaget markant.
... rött och vitt té är fritt från teinin och ej är vätskedrivande.
... du bör dricka ljummet vatten till maten istället för kallt, detta på grund av kroppens oförmåga att använda för kallt vatten. Detta är ännu viktigare när det är varmt ute.
... du kan ställa klockan om du har svårt att komma ihåg vattenglaset. Låt det ringa en gång i timmen och var noga med att ställa klockan igen.