Adventsmys med pyssel!

Vi på Pigga Barn älskar att pyssla, att mysa med sprakande ljus i vintermörkret och att göra det tillsammans med de vi tycker om.

Vi vill inspirera dig och din familj till att få en mysigare stämning och mera tillsammanstid. Det är både enkelt, roligt och billigt att göra livet till en glimrande julmiljö.Adventsstjärnor eller elektriska adventsljusstakar sprider sitt hemtrevliga sken i alla svenska fönster. För många är det ”bara” en ljuskälla men glöm inte att de gör underverk för både julstämning och känslan av väme i hemmet!


Dekorera ljusstaken med mossa, svampar, kaffebönor, glaskulor eller härligt julfina polkagrisar! Skapa din personliga, trendiga dekoration med endast fantastin som begränsning. Glöm inte att tänka på brandsäkerheten :-)

Stöp dina egna, färgglada ljus med hjälp av stearin och honungskakor. Köp klädfärger och måla fina julinslag på filttyg som du sedan klipper som hjärtan eller stjärnor. Tryck in nejlikor i en apelsin och knyta ett rött band runt. Genomför en mer modern variant och använd färgglada knappnålar som har lite större huvuden.

För att skapa en mysig kaneldoft i hemmet, så kan ni rosta kanelstänger i ugnen och sedan garnera med. Nejlikor kan placeras i en liten tygpåse som ni värmer lätt i micron för att ta fram dofterna.

Åh, tänk så roligt man kan ha med julgranskulorna redan innan jul. Köp en kula som du tycker om och häng i fönstret. Limma lätt på den och rulla i florsocker för att skapa känslan av att det är en snöboll. Matcha gärna färgerna i julgranskulorna med både stearinljus och tygband.


Även blommor hör julen till och hyacinten är en vanligt förekommande julblomma. Den luktas fantastiskt och kan pryda både bordet och fönstret. Och visst är det så att dofter förknippas med högtider, så som jul och advent...  tänk på den starka hyacintdoften, glöggens härliga söta lukt, kaneldoftande pepparkakor och nybakade lussebullar.

För att snabbt skapa stämning, så kan du värma en stekpanna, smälta lite matfett och rosta alla juliga kryddor så som nejlikor, kanel, kardemumma, ingefära eller saffran.

Välkomna dina vänner med en vacker krans, placerad på ytterdörren. Tillverka den av granris, mjukare pinnar, halm eller ståltråd som du dekorerar med pärlor och band. Gör ett hjärta, en cirkel eller kanske bara en fantasifull skapelse av vackra kvistar samlade med ett fint knutet band. Och sist men inte minst... kan en rejäl grankvist fungera som en superfin dörrmatta.