Julshoppa smart

Roliga, färgglada, mjuka eller hårda... tänk vad spännande det kan vara att få julklappar. Visste du att det finns en adress till tomten i tomteboda?

Det är inte alltid lätt att veta vid vilka åldrar som de olika leksakerna kan vara lämpliga. Här hittar du våra åldersanpassade presentförslag samt tomtefars postadress :-)1. Ungefär 0-1 år
Till de minsta passar leksaker med fina färger, som låter milt och är mysiga att lyssna på. En mobil att hänga i taket över sängen, små musik-dosor i form av mjuka djur eller skallror är perfekta julklappar. Bitleksaker kan också vara lämpliga eller en mysig gosfilt.

2. Ungefär 1-2 år
Tänk att ljud kan vara så roligt och lockande.  De flesta saker som låter brukar uppskattas i denna ålder, allt från speldosor, pipleksaker till lättare musikinstrument eller en egentillverkad trumma att slå på *skratt*. Mjukisdjur kan passa bra, oavsett ålder och de större barnen kanske till och med har skaffat sig en favoritfigur eller idol. Byggklossar är både tåliga och långlivade presenter, då de kan nyttjas i olika svårighetsgrader. Motivera till ökad fantasti med småbilar, dockor, böcker att titta i eller musiksagor att lyssna till. Bollar är spännande, såpbubblor likaså, upptäckarleksaker som speglar eller leksaker med överraskande moment av ljud eller rörelse samt dragleksaker och lära-gå-vagnar.


3. 3-6 år
3-åringen älskar att härma mamma eller pappa, göra som storebror, syster eller som de äldre barnen på dagis. Ge bort leksaker som liknar våra ”riktiga” verktyg och attiraljer så som leksaksverktyg, dockservis, dockskåp, doktorväska, bilbana eller ett garage som passar till småbilarna. Aktivera fantastin med utklädnadskläder som ger barnet en riddar- eller prinsesslook. Pyssel, fantasi och kreativitet står högt i kurs, vilket gör målarbocken, färgglada pennan, pysselbocken och hobbylådan till perfekta julklappar. Större presenter kan gärna vara en trehjuling, springcykel eller vanlig som kan plockas fram till vårkanten?

Som bonustips kan nämnas att ta tillvara på den härliga vinterleken som tilltalar barn. Nästintill alla barn älskar snön och både stjärtlappen, pulkan eller snow ridern är enkla och billiga presenter. Större och mer exklusiva alternativ är skidor eller skridskor. Köp en fin termos och ett bra vinter-utflyktspaket som julklapp till er familj. På detta sätt, så kan presenterna användas många gånger om, och då förhoppningsvis, under vinterns härliga utflykter i pulkabacken.


Tomtens adress:
Tomten
173 00 Tomteboda


OBS! För att hinna med svar innan jul bör brevet skickas in före Lucia :-)