Bygg barnens immunförsvar på naturlig väg

Om barn är mer eller mindre mottagliga för virus och bakterier beror på hur bra deras immunförsvar fungerar. Tex: så är födsel via kejsarsnitt mindre bra eftersom immunförsvaret aktiveras under förlossningen, när barnen får sin första kontakt med bakteriefloran hos mamman.Om det trots allt är oundvikligt, så bör barnen få en tidig belastning av bakterier på annat vis. Om barnen inte ammas, så bör det alltid tillsättas kolestrol från oljor eller smör samt D-vitaminer. Detta för att bygga immunförsvaret på naturlig väg.

Låt barnen få ha feber
En immunförsvarshöjande åtgärd samt att faktiskt låta barnen vara lite sjuka under sin uppväxt är oerhört viktigt. Det finns en anledning till varför barn får flertalet barnsjukdomar, då det är kroppens sätt att bygga sitt eget försvar. När immunförsvaret får jobba (istället för att ge mediciner och feberdämpande mediciner), så ökas kapaciteten i det egna försvaret av vita blodkroppar samt genom kroppens reglering av ökad kroppstemperatur vid temperaturkänsliga microbanfall.

Minska febernedsättande medicin
Att små barn har hög feber är för att deras kroppar ska hitta rätt temperaturer och p.g.a. deras kroppar behöver ett bättre försvar mot microber (virus, bakterier, parasiter). Om man ger dem febernedsättande, så minskar denna funktion och immunförsvaret försämras. När de sedan utsätts för microber, så kan kroppen inte ta omhand dem och sjukdomsdiagnoser kan uppstå i följ, med följdsjukdomar samt ge minskad aktivitet i organ och tarmens upptag genom behandling av antibiotikakurer.

Amma eller tillsätt kolestrol och Vitamin D
Barn som ammas har också minskad risk för virusinfektioner, vilket beror på att bröstmjölken är så rik på D-vitamin och kolestrol som är byggstenar till immunförsvarets vita blodkroppar. De små barn som äter D-droppar bör inte heller drabbas av influensan OM de inte har en läckande tarm på grund av intoleranser, antibiotikakurer med efterföljande candida, bortopererarad blindtarm (eftersom blindtarmen har som funktion att återställa bakteriefloran efter antibiotikakurer) eller om de vistas mycket inomhus.

På de dagis och skolor där de spritar barnens händer, så är det avsevärt mycket högre influensa samt inom de som är födda via kejsarsnitt. Spriten är dessutom oroväckande eftersom de går upp i barnens lymfar.

Minska risk för microber med rätt kroppstemperatur
Microber dör vid höga temperaturer och det är med anledning av det som kroppen höjer sin temperatur när sjukdom uppstår. Detta medför att en för låg kroppstemperatur (vilket den är vid intag av miljögifter och stort intag tillsatser), bidrar till att kroppens försvar minskar. När det inte finns gott om kolestrol och D-vitamin till immunförsvarets vita blodkroppar och motstånd, så försämras funktionerna markant.