Samla styrka till förändring!

Vad du vill göra med din tid, vilka är dina drömmar och vem du vill ha vid din sida?

Du vet redan alla svar på vad som kommer att ske... du behöver bara verkliggöra det genom att fokusera, viualisera och möjliggöra din tankar och handlingar.Livet handlar om energier... Alla människor och materiella ting består av energi som kan attraheras, skapas, avvärjas och bestämma vägar. Tänk dig följande senarie...

En liten flicka vaknar varje dag med ett huvud dunkande av smärta. Hennes syn försvinner av smärta mellan hennes eviga försök till att leva ett vanligt liv. Hennes hjärta bankar för att ta reda på svaret på livet... Varför är hennes kropp en skugga av det som andra benämner som hälsa?

Hennes långa liv kantas med sjukdomar som till slut mynnar ut i flera "nära döden-upplevelser" då hennes blodkärl plötsligt brister i hjärnan. Samtidigt som hennes svaga kärl brister, så brister hennes hjärta... och allt förändras på en sekund. Varför har hon inte kraften att leva ett vanligt liv? Svaret hon letade efter fanns i hennes drömmar...

Hennes kämpan och sjukdom tvingade henne att lära sig allting igen... Hon förstod innebörden av lycka, vikten av att kunna göra sig förstådd, glädjen i att kunna vakna varje morgon och värmen i att älska en människa ovillkorligt!

Hennes gamla liv föll i spillror... Hennes redan ovanliga liv föll i bitar...

I den lilla veka kroppen fanns en önskan om svar... en önskan om att förstå... pusselbitar låg som en utspridd röra vid hennes fötter! Hon vaknade med förskräckelse och somnade med förfäran... och röran förblev orörd vid hennes fötter.

En dag kom en kvinna fram till flickans säng... Hon sa med varm röst: - Du är fantastisk lilla vän och det som sker ska ske. Din uppgift kräver stort ansvar med en förståelse för livet. Du min vän ska leda folket, ta hand om barnen och glöm inte att djuren är dina bästa vänner. Var inte rädd och följ dina drömmar... du kommer aldrig att bli ensam!

När kvinnan lämnade henne, kände den lilla flickan en styrka som var nästintill ohanterbar och hon bestämde sig för att plocka upp den första biten som låg framför hennes fötter. Hon tog den i sin hand...

Hennes varma hjärta bankade allt snabbare när hon insåg att den första pusselbiten gav henne förmågan att göra sig förstådd... Nästa pusselbit gav henne en förmåga att våga övervinna rädslan för livet... och den tredje gav henne modet att gå sin egen väg...

De första bitarna gav henne styrkan att endast plocka upp de bitar som hon älskade vid första stund... de bitar som glimrade i hennes ögon och som gav henne mod att tänka annorlunda.

Hon rörde runt i pusslet och kom på sig själv med att älska alla nya, udda bitar som hon hittade. Hennes första tanke var att plocka en av bitarna som såg ut att passai pusslet... men efter en stunds eftertanke, så valde hon istället de som gav hennes en känsla av värme, förändring, utveckling och framförallt... ovillkorlig kärlek och omtanke.

Pusslet växte med hennes magkänsla som riktlinje... och med en önskan om att hitta alla de pusselbitar som gav värme, kärlek och styrka! Desto mer hon fokuserade på alla vackra glimrande bitar, desto färglösare blev de som gav henne negativa känslor...och hon valde att lämna dem kvar i röran.

Efter år av letande började pusslet ta form... Hennes alldeles egna glimrande pussel vibrerade av kärlek och glöd och hon insåg vad hon hade skapat.

Ett pussel med svaret på hennes eviga fråga... Varför kunde inte hon få leva ett vanligt liv som alla andra?

Svaret är enkelt men tog tid att finna... Hennes liv var och är inte ämnat att vara enkelt. Det är ämnat till att förändra...

Gör som jag... Samla ihop dina bitar... Det nya pusslet kommer bli vackrare än det gamla!

Text: Zarah Öberg