Inspiration för hela familjen

Låt dig inspireras av oss på Pigga Barn.

Inspiration och motivation tillsammans men ny kunskap, glädje och lagom-tänk  kan göra underverk i en stressig vardag!  Vi vill ge kunskap och motivation för att er familj ska finna den livsstil som passar för JUST ER!  
Den bästa present du kan ge ditt barn är din tid!Vi lever i ett materiellt samhälle med krav på hög standard och god ekonomi. I den vanliga småbarnsfamiljen är det inte ovanligt att båda föräldrarna behöver arbeta heltid. Tillsammans med småbarnsliv och socialt nätverk blir det långa dagar. Förväntningarna är höga men är oftast satta av oss själva. Vi "ska ha" en bra utbildning.. Ett fantastiskt roligt, välbetalt jobb... Väluppfostrade, friska barn.. Ett städat, vackert hem... Ett stort socialt nät och inte minst ett tilltalande yttre. Och när vi har tid över så ska vi motionera, göra saker med våra barn och bjuda över vänner på middagar!


Nu stoppar vi där och backar bandet!


Inte många har tid till detta och ett liv enligt ovan är ingen garanti för att vara frisk och lycklig. Det är viktigt att du använder din tid på ett sätt som är värdefullt för dig. Lär dig att laga enkel men nyttig mat som inte tar så lång tid att tillaga. Genom att välja bra alternativ redan i din affär så ökar dina forutsättningar för en bättre kosthållning. Bra val tillsammans med regelbundenhet är fantastiskt för en kropp i rörelse. Planera och utför hushållssysslorna tillsammans i familjen. Låt alla vara delaktiga och tillföra det som de är kapabla till. Dina barns medverkan ger dem en tidig förståelse för hur livsmedel och måltider är uppbyggda. Ni får en stund tillsammans och utför samtidigt de saker som är nödvändiga.


Likväl som matlagning så går er motion att genomföra tillsammans. Idag erbjuds det barnpassning på många gym vilket kan ge dig möjlighet till träning. Ännu bättre är naturligtvis om ni motionerar tillsammans och använder er av sporter eller träningsmöjligheter som kan ge er båda en fysisk rörelse. Nu stundar vintern och skridskor, skidor och pulka är helt underbart roliga aktiviteter.


När du träffar dina vänner så kan en snabb vinterpromenad vara en fantastisk miljö för att ladda batterierna. Laga mat till varandra en dag per vecka och ta vara på de dagar som du är "ledig". Försök att få till en gemensam helgaktivitet med alla familjemedlemmar närvarande. På sommaren kan en picknick, utflykt eller ett bad vara perfekt.
På vintern är en dag ute i snön eller besök på ett museum en skön stund tillsammans.


Försök finna det som fungerar i er vardag!

Text: Zarah Öberg