Ge dig ut på cykeltur

Vad kan vara roligare än att ge sig ut på en liten cykeltur i den friska luften? Ta med mamma och pappa, en liten picknikkorg och den här lilla cykelguiden. Glöm inte att ställa cykeln åt sidan om det är halt ute.-  Cykla ska vara roligt och det är bra att bestämma ett lagom långt avstånd eftersom du faktiskt ska cykla tillbaka också. Om det är väldigt långt, så kan det vara bra att dela upp cykeltrippen i etapper.

- Ta gärna med en liten picknikkorg men glöm inte att sätt fast den ordentligt på din pakethållare. Häng inga påsar på ditt styre och se till att ha jämvikt på båda av cykelns sidor för att inte tappa balansen.

- Om du håller dig hemma i dina egna trakter, så är det superskojigt att göra egna cykelbanor med koner. Gör din egen cykelskola och öva på att stå still med bara balansens hjälp, cykla på ett rakt streck eller lär dig vilka regler som gäller. Träna gärna med en kompis och be mamma eller pappa göra ett litet cykelprov när ni är redo.

- Bjud in kompisarna till en cykelchampion där ni vinner en ny cool ringklocka eller ett fint diplom. Tävla om vem som är duktigast på små övningar, precision och balans snarare än vem som är snabbast.

- Glöm inte att låsa cykeln ordentligt när du lämnar den någonstans. Tyvärr, så kan inte alla skilja på rätt och fel och din cykel är ju din och ingen annans.

- Tänk på att en bil som du ser kanske inte har sett dig även om den stannar till eller kör sakta. Cykla försiktigt, se dig omkring och stanna hellre än att chansa om du är osäker på vilket håll du ska. Släpp ALDRIG dina händer från styret om det inte är för att du vill visa åt vilket håll du ska svänga.

- Ibland kan även vuxna människor missa viktiga saker och då är det bra att titta lite extra efter ovanligt stora hål, skarvar eller gupp som finns i din väg. Kör aldrig så fort, så att du inte hinner väja.

- Korsa vägen på ett angivet övergångsställe, stanna alltid och gå med cykeln hellre än att cykla till andra sidan.

- Be din mamma och pappa om en orange vimpel som syns i trafiken,  en ringklocka, så att du kan signalera din framfart och glöm inte ställa cykeln så den passar för din längd. Öva på att bromsa, ringa med ringklockan och på att titta åt olika håll redan innan du ger dig ut på din cykeltur.

- Det är naturligtvis superhäftigt att ha hjälm på sig … Glöm inte det, för din hjärna är det viktigaste du har!  En våt vägbana kan bli slirig av regnet och väggdamm kan bli som en hal hinna på asfalten.

Ha en mysig cykeldag!!!

Läs mera på: Springcykel