Elektromagnetisk strålning förstör mat och näring

Rädd för den dagliga strålning som uppkommer från din micro och din induktionshäll? Visste du att bröstmjölk som värms i micro ger förändrade aminosyror som omvandlas till att bli giftiga och att plast avger farliga ämnen i microvärme? Läs vår artikel om elektromagnetisk strålning.Dessa redskap ger ifrån sig stora mängder strålning OCH påverkar näringsvärdet i maten på ett mycket påtagligt vis. 


Minskad näring i micrad mat
Näringsvärde minskar med 60-90 % när den tillagas i mikrovågsugn och då främst med en betydande minskning av vitamin B, C och E och flertalet viktiga mineraler. Just B 12-brist är förknippat med  demens och brist  på B-vitamin kan ge depression, medan C och E-vitaminerna är viktiga antioxidanter för att motverka den påverkan på cellerna som kommer från fria radikaler.


Undvik att värma bröstmjölken i microvågsugnen 
Bröstmjölk eller välling som värms i micro påverkas med minskade vitaminer och förändrade aminosyror som omvandlas till att bli giftiga för barnets nervsystem och njurar (Publicerad studie; Lita Lee, Dec 1989). John Kerner från Stanforduniversitetet hävdar att dessa förändringar även kan skapa en starkt nedbrytande bakterieform och att mikrovågsugn ej bör rekommenderas.


Fria radikaler i microvågsvärmd mat
HELA 97% av antioxidanterna försvinner när du micrar broccoli och liknande siffror finns att påvisa på liknande livsmedel. Utöver det, så bildar vibreringen fria radikaler som påverkar och bryter ner kroppens celler. För att minska negativ påverkan från radikalerna, så bör de återabsorberas av maten genom att få svalna i 3-5 minuter innan måltiden.


Värmd plast blir giftig
Plastomslag som läggs i micron kan skapa ett känt cancerframkallande ämne (DEHA) som i sin tur kan överföras till maten du äter. Fett tillsammans med plast i hög värme kan framkalla cancerframkallande dioxiner och vissa plaster har även påvisat påverkan på det mänskliga körtelsystemet. (Dr Edward Fujimoto, Castle Hospital samt Susan Brewster Illinois Universitet)


Minska de ohälsosamma microvågorna
Utöver själva påverkan på matens näringsvärde, så avger en microvågsugn en mycket ohälsosam elektromagnetsisk strålning som i sin tur har kopplingar till barnleumeki, missfall m.m. Rekommendationen är att vistas minst 1 meter ifrån microvågsugnen, micra maten så lite som möjligt och alltid undvika plast i samband med höga temperaturer.


Eletromagnetisk överkänslighet
Nästan 400.000 människor är överkänsliga mot elektrisk strålning och cirka 10 %  av dem  klarar inte av att leva i ett el- och strålningssamhälle. Om du känner att du blir trött, yr, mår illa, får ont i huvudet, nattsvettas, får problem med minnet, koncentrationen och/eller får allergier, så kan det mycket väl bero på att du utsätter din kropp för en stor dos av strålning. 

Ulf Brånell, Kalle Hellberg
Källa: Kalle Hedbergs hemsida: www.maxicom.se

Läs våra 10 bästa tips för minskad strålning