Bjud in till pyjamasparty!

kuddkrig_MG_0200[1]
Passa på att uppmärksamma din barn i det mysiga mörkret. Bjud in barnets kompisar med roliga hemmagjorda kort, tänd ljus i massor, berätta långa härliga sagor och ha ett mysigt pyjamasparty.

Kuddkrig, ficklampor, pyssel och skattjakt gör kvällen fullkomligt fantastisk!1. Låt er inbjudan spegla det tema som ni tänkt er! Mörkblåa kort kan dekoreras med silverstjärnor för att skapa en fin och mysig natthimmel. Tillverka ett kort i form av en säng genom att ta ett vitt papper, tänkt att föreställa ett lakan. Klistra sedan dit en kudde i form av en mindre fyrkant på den övre kortsidan. Limma fast bilden av en liten nallebjörn som låtsas ligga bredvid kudden. Avsluta med att klistra dit ett färgglatt papper som ett täcke.

2. Skriv på inbjudan att alla barn kan ta med sitt eget täcke och kudde eftersom det skapar trygget hos de barn som aldrig sovit borta. Ett gossedjur, en egen tandborste, en liten handduk och skön pyjamas kan vara bra. Även tofflor eller sköna sockor samt en kofta kan kännas skönt om det är lite kyligare än i barnens vanliga rum.

3. Gör plats i ett av era rum och sprid ut madrasser på golvytan. Lägg ut flera, färgglada kuddar, filtar och gosedjur för att få en mysigt barnmiljö. Milda lampor, självlysande stjärnor i taket och värmeljus höjer stämningen. Tänk på att ljusen skall vara oåtkomliga för barnen och endast finnas i vuxnas sällskap.

4 .Vid kalasets början kan barnen leka lite ”vildare” som bidrar med skratt och göra av med allt härligt energiöverflöd. Musikstopp kan vara roligt, då barnen dansar och när musiken stannar skall de sätta sig direkt. Kurragömma eller levande charader kan också uppskattas när barnen är lite större.

5. Lite senare på kvällen kan det passa bra med lite lugnare lekar för att alla barn skall komma ner i varv. Viskleken är spännande och ett roligt kuddkrig passar de flesta barn. På Lektipset finns fler lekar som ni kan välja mellan om ni behöver inspiration.
.
6. Efter en stunds lekar och glada upptåg är det gott med något i en lekglad barnmage. Använd er av lättare alternativ på kvällen eftersom barnen snart ska sova. En fruktsallad, en god smoothie eller doppade frukter i smält mörkt choklad är kanontips. Läs mer på våra kostsajter för att hitta roliga förslag på hälsosamma och roliga mellanmål och snacks.

7. När ni har lekt klart, så är det roligt med lite ombyte. Pyssla tillsammans genom att dekorera era egna örngott med textilpennor eller färg anpassat för tyg. Brodera pärlor på några tjocka fina sockor eller måla en temugg med porslinsfärg. Härda färgen i ugnen när barnen sover så får de en rolig överraskning till frukostbordet dagen därpå.

8. Slutligen ska alla små yrväder tvätta sina händer, borsta alla tänder och sedan passar det utmärkt med en mysig sagostund. Gå in till "madrassrummet", släck ner så det blir en mysig stämning, men tänk på att den som ska läsa bör ha tillräcklig med ljus för att läsa obehindrat. Låt barnen gosa ner sig med sina kuddar och täcken på madrasserna runt omkring och ni får ett härligt sovrum.

9. Var tydlig redan från kalasets start när gäller viktiga regler för kalaset. På ett pyjamasparty får alla lägga sig när som helst, om de känner dig trötta. Det är också viktigt att påpeka att de andra, busglada barnen skall visa hänsyn mot de som är trötta och vill sova. Det är inte tillåtet att väcka någon som vill sova.

10. På morgonen är det sedan dags för att äta en härlig och nyttig frukost tillsammans. Lägg ner lite extra tid på att göra frukostmat med fantasi där du använder de egna muggarna som barnen tillverkade sådana kvällen innan. Forma mackor med hjälp av pepparkaksformar och lägg upp allt på roliga färgglada underlägg.