Bästa husmorstipset

Det finns en mängd kloka, roliga, förvånansvärda och effektiva husmorstips som riskerar att dö ut när vi inte längre använder dem lika flitogt.

Här delar vi med oss av lite tips och tricks som vi samlat på oss här på Pigga Barn. Tipsa oss gärna om du har ett roligt förslag på en effektiv husmorskur.- Trä en nylonstrumpa över röret på dammsugaren när ni ska städa av barnens rum. Det är ett bra sätt för att undvika att pennor, lego och kanske till och med även pengar och smycken dammsugs upp. På detta sätt följer endast damm med in i dammsugaren.

- Med en citron kan du få din micro ren och fräsch och med en god och mysig doft. Lägg ett par citronskivor i en skål med vatten och micra några minuter på högsta effekt. Vänta tills micron blir fylld av ånga, då detta mjukar upp diverse matrester och smuts. Ta en liten svamp eller disktrasa och torka ur.

- Avkalkning av strykjärn och kaffebryggare är inget ovanligt och genomförs med jämna mellanrum. Glöm inte att din trogna tvättmaskin också kan behöva en renande genomgång med jämna mellanrum. Gammal tvätt och sköljmedel lägger sig som en kletig beläggning, där frodas bakterier som kan ge upphov till fläckar och unken doft på tvättade kläder. Häll i lite 24%-ig ättika i alla facken för tvättmedel och kör en tom maskin på 95 grader. Det blir en bra och välbehövlig engöring.

- 24-ig ättika är effektivt och ett välanvänt tips i husmoderns alla tricks och konster. En toalettstol som börjat missfärgas blir fin och vit om ättikan får verka för en stund. Diska gärna dina rostfria bestick med lite ättika i diskvattnet, så blir de som nya. Borta är det flammiga utseendet och eventuella missfärgningar som uppkommit.

- Och apropå diskning… Diskhandskar kan användas till mycket! Svåra korkar och lock är enklare att öppna med diskhandskar på händerna. Det är dessutom är otroligt effektiva sätt för att få bort katthår från soffor, kuddar, filtar och överallt där de sätter sig. Ta på handskarna och stryk över tyget fram och tillbaka tills alla små strån samlats i en liten tuss som är lätt att lyfta bort och slänga.