Älska dig själv, för det är du värd!

Att bli vackrare, att bli mer framgångsrik, att bli mer hälsosam, att bli mer självsäker, att bli mer äventyrslysten, att bli mer trendig, att bli en bättre vän, elev, partner eller förälder…

Ja, listan kan göras väldigt lång och du kan säkerligen komma på någonting som träffar dig själv lite extra, någonting som träffar just din målgrupp?

Att ha en ständig strävan framåt i vår egen utveckling, en strävan att bli en bättre människa, är en nödvändig och positiv egenskap hos oss människor!Men är vi någonsin nöjda med oss själva? Att ständigt stå på språng in i framtiden kan innebära att du går miste om nuet. Och om du aldrig lever i nuet och ständigt ser framåt, eller bakåt för den delen, vems liv är det du egentligen lever? Alla människor är värda att våga ta makten över sitt eget liv, sin egen situation. Det finns inget liv där du själv är så viktig i som i ditt eget. Det tåls att tänka på.

På samma sätt som det är viktigt att du inte upplever stagnation i ditt liv är det viktigt att börja med att älska dig själv där du är just nu. För trivs du inte med dig själv är det svårt att uppnå en positiv och hållbar förändring i ditt liv. Att exempelvis tänka att du är bra, eller till och med perfekt, bara du först går ned ett antal kilo i vikt, blir snyggare eller kanske mer utåtriktad innebär att resan dit blir lång och lätt blir bestående.

Är du inte nöjd med dig själv för den du är kommer du troligen att hamna i en spiral där du ständigt hittar nya brister, även om du i praktiken uppnår en av dina målsättningar. Att du hittar fler kilon att gå ned i vikt, hittar andra attribut att bli vackrare på, att bli ännu mer modemedveten, att få bättre betyg, att få ett ännu mer prestigefullt och välbetalt jobb eller bli en ännu bättre person helt enkelt?...

Om du älskar dig själv är det lättare att känna att du faktiskt är värd att må bra och behandla din kropp väl. Därmed blir det mer motiverande och givet att exempelvis bestämma sig för att värna om sig själv och sin egen hälsa. Med en positiv grund att stå på är det även lättare att uppmärksamma sina egna positiva framsteg, vilket gör motgångar och misslyckanden lättare att hantera.

Börja med att tycka om dig själv, att uppskatta dina kvaliteter och känna att du duger precis som du är, just idag. Om du därefter känner att du vill skapa en positiv förändring i ditt liv gör det då med utgångspunkt att du enbart kommer att förbättra din situation. Glöm alla pekpinnar och måsten och skapa istället dina egna positiva förändringar, eller rättare sagt förbättringar, för att Du är värd och själv vill det!